Έλληνες Ουκρανίας: “Πρόβλημα η συνύπαρξη στρατιωτών και πολιτών μέσα σε ένα χωριό”

Τρομοκρατημένοι είναι οι Έλληνες της Ουκρανίας μετά το αιματηρό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί από πυρά στρατιωτών δύο ομογενείς στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία. Για το περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ3 ο επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας από την Οδησσό.

“Πριν από ένα λεπτό επικοινώνησα με την κα Αλεξάνδρα που είναι στο χωριό εκεί πέρα. Είναι μια τραγωδία, είναι από λάθος δύο στρατιωτών που ήταν μεθυσμένοι, αυτή την στιγμή τελείωσε η κηδεία

των παιδιών, είναι μία τραγική στιγμή και βέβαια κάποιοι θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν. Δεν είναι επίθεση. Όσοι παρακολουθούν ειδήσεις έχουν πανικοβληθεί, πολύ περισσότερο απ’ όλο τον Ουκρανικό λαό, η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει”, όπως λέει, σημειώνοντας ότι “η συνύπαρξη στρατιωτών και πολιτών μέσα σε ένα χωριό είναι ένα πρόβλημα”.

Όπως δηλώνει ο κ. Μπούμπουρας “είπανε να φύγουνε οι οικογένειες των διπλωματών. Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα φύγουμε από δω”. Σε ερώτηση αν οι Έλληνες έχουν φοβηθεί απαντά “όπως όλοι”.Και προσθέτει: “Όλοι εδώ πέρα έχουμε μια ανησυχία τι θα γίνει. Εγώ έχω μία ευχή, φαίνεται λίγο δύσκολη, να συμφωνήσουν οι μεγάλες δυνάμεις Ευρώπη, Αμερική, Κίνα, Ρωσία, να μην έρθει ούτε ΝΑΤΟ ούτε τίποτα στην Ουκρανία και να υπογράψουν μία συμφωνία ότι κανένας δεν μπορεί να επιτεθεί σε αυτό το κράτος κι έτσι νομίζω θα υπάρξει ηρεμία σ’ αυτή την περιοχή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα