Ελιά, ελιά και Κώτσο… Βενιζέλο ζητάει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως διαφάνηκε από την ομιλία του για το σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης που παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη, δεν υπαναχωρεί από το δίλημμα περί Ελιάς ή κυβερνητικής αστάθειας και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται περί εκβιασμού, αλλά περί ρεαλιστικής περιγραφής

της ζώσας πραγματικότητας.

«Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα ΄ντου΄ όλοι μαζί, ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών για τη δημοκρατική παράταξη και είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι παντού», επικαλούμενος τα υψηλά ποσοστά και τις επιτυχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ σε μαζικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ο κ. Βενιζέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση προγραμμάτων για τη μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, μέσα από την ανάπτυξη, την αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε "απαράβατο" όρο την μη ύπαρξη νέων μέτρων, ενώ αναφέρθηκε στην επίτευξη της εξόδου της χώρας στις αγορές, ως επιτυχία που συνδιαμόρφωσε ως κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ.

Έκανε επίσης ειδική μνεία στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και την υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου, που ήταν παρόντες και σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι δεν είναι υποψήφιοι της «Ελιάς» ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκφράζουν την ευρύτατη δημοκρατική συμπαράταξη την οποία επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα