Έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων

Σε 204 ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων έχει προχωρήσει το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πειραιά από τις αρχές του 2011, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις.

Το 2011 πραγματοποιήθηκαν 125 έλεγχοι, εκ των οποίων 66 στο πλαίσιο του περιοδικού ελέγχου και 13 έκτακτοι, ενώ έγιναν 8 δειγματοληψίες καυσίμων και 38 αγορανομικοί έλεγχοι. Εντοπίστηκαν συνολικά 15 παραβάσεις: 4 διοικητικές

(μία για επιδίωξη υπερτιμήματος λόγω ελλιπούς παράδοσης αντλίας σε λίτρα, μία για μη κανονικό – νοθευμένο δείγμα και δύο για τιμή καυσίμου)  και 14 ποινικές (μία για μη κανονικό – νοθευμένο δείγμα, μία για μη κανονικό δείγμα και 12 για μη καταχώρηση στοιχείων πρατηρίου και τιμών λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων). Από την αρχή του 2012 έχουν εντοπιστεί 11 παραβάσεις  κατά τη διάρκεια 79 ελέγχων. Εξ αυτών, 46 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του περιοδικού ελέγχου και 8 ήταν έκτακτοι, ενώ έγιναν και 6 δειγματοληψίες καυσίμων και 19 αγορανομικοί έλεγχοι. Από τις 11 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, η μία ήταν διοικητική (επιδίωξη υπερτιμήματος λόγω ελλιπούς παράδοσης αντλίας σε λίτρα) και οι 10 ήταν ποινικές (για έλλειψη ή μη τήρηση βιβλίων καυσίμων).

Keywords
Τυχαία Θέματα