Ελεύθεροι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Ωρωπού

Ελεύθεροι εν μέσω χειροκροτημάτων από το συγκεντρωμένο πλήθος αφέθηκαν οι εννέα συλληφθέντες την Τρίτη (11/02), για τα προχθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας. Πρόκειται για τον δήμαρχο Ωρωπού, τέσσερις αντιδημάρχους, δύο δημοτικούς συμβούλους και δύο προέδρους συλλόγων της περιοχής.

Oι εννέα κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχοι της περιοχής, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών

και πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος.

Μετά την παραπομπή του στο Αυτόφωρο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 3 Απριλίου, ενώ για την κατηγορία του εμπρησμού σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία με δράστες άγνωστα άτομα.

Νωρίτερα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.
Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Διονύσου και φορείς και κάτοικοι του Ωρωπού, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.
Μάλιστα κατά την άφιξη των εννέα στην Ευελπίδων, οι συγκεντρωμένοι τους αποθέωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Νάτοι, νάτοι οι αγωνιστές» και «Όλοι οι δρόμοι ανήκουν στο λαό».

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων, αλλά και της δημιουργία νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού «υπογραμμίζοντας το παράδοξο που συμβαίνει στο δήμο Ωρωπού, να λειτουργούν δηλαδή ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων».
Τη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού και μελών του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ζητώντας την άμεση άρση της κράτησής τους και την απόρριψη κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα