Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα αν ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος υπολόγιζαν πολιτικό κόστος

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, απαντάει αυστηρά στο πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας Real Νews, στο οποίο αναφέρει ότι «απασφάλισε ο Βενιζέλος και βάζει φωτιά στην διαπραγμάτευση» και «υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε σκλήρυνση στάσης στα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων».

Το

ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων απάντησε:

«Αν κριτήριο του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ήταν η δημοσκοπική προστασία του κόμματος και η αποφυγή του εκλογικού κόστους, δεν θα υπήρχε σήμερα μια Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα υπήρχε ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προστασία των καταθέσεων.

Δεν θα υπήρχαν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα του πρωτογενούς πλεονάσματος και της δραστικής περικοπής του δημοσίου χρέους για τα οποία πολλοί τώρα υπερηφανεύονται.

Δεν θα αναλάμβανε ο Ευ. Βενιζέλος την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά θα «προστάτευε» τη δημοφιλία του.

Δεν θα υπήρχε κυβερνητική σταθερότητα και καθαρή εθνική στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο, στην οποία προχώρησαν και άλλοι.

Αντιθέτως, οι σκληρές θυσίες που υπέστη και υφίσταται ο λαός μας θα φαινόντουσαν παράδεισος σε σύγκριση με τις συνέπειες της ασύντακτης χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ και της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής διάλυσης της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις δεν μας ευχαριστούν, αλλά -αλήθεια- ποιον ευχαριστούν άραγε ως γενική τάση και ανεξάρτητα από την τεχνική τεκμηρίωση και την ποιότητα κάθε μιας από αυτές;»

Keywords
Τυχαία Θέματα