Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ουκρανία (ζωντανή εικόνα)

Σκηνικό πολέμου με καπνό και δακρυγόνα εξελίσσεται και την Τετάρτη (22/01) στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τύμπανα των διαδηλωτών, δονούν την ατμόσφαιρα όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, καταγράφονται στο Κίεβο, με τον απολογισμό να φτάνει τους τρεις νεκρούς. Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των

διαδηλωτών έχουν λάβει ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα, μετά και τους θανάτους, οι δύο εκ των οποίων προήλθαν από σφαίρες.
Μετά την πρώτη επίθεση της αστυνομίας με στρατιωτικό σχηματισμό το πρωί της Τετάρτης, οι διαδηλωτές ενέτειναν τις επιθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιπαρατεθούν - συνήθως με πέτρες – ενάντια στο ειδικό αστυνομικό σώμα καταστολής διαδηλώσεων Μπερκούτ.

Οι άνδρες του Μπερκούτ έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

Εκατοντάδες από τους πλέον ριζοσπαστικούς διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν μετά την απώθησή τους από την αστυνομία και άρχισαν να καίνε ελαστικά αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων οδοφραγμάτων, δημιουργώντας στρώμα πυκνού καπνού πάνω από το κέντρο του Κιέβου.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την ουκρανική τηλεόραση, η αστυνομία προσχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών.

Η έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της χώρας Μικόλα Αζάροφ απείλησε τους «προβοκάτορες» με προσφυγή στη βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα