Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ζάκυνθο- Πάνω από 1.000 στρέμματα έχουν καεί! (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περισσότερα από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη στη Ζάκυνθο, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Ορθωνίων και άρχισε να κατευθύνεται στο χωριό των Βολιμών.

Πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο νησί με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνη – Ζάκυνθος για να ενισχύσουν την προσπάθεια της κατάσβεσης ενώ αναμένεται σήμερα και πρόσθετη βοήθεια από άλλους νομούς.

Ήδη από τα χαράματα προσγειώθηκαν αεροσκάφη

καναντέρ και πετσετέρ που έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στις δύσβατες περιοχές, όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Στο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται 46 πυροσβέστες, 21 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Καθώς πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η Πυροσβεστική εκφράζει φόβους πως μπορεί να έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ.

Δεν απειλήθηκαν σπίτια για την ώρα, όμως η ταχύτητα της φωτιάς, που βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές, προκαλεί ανησυχία.

Όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή νιώσουν κάποια αδιαθεσία από τους πυκνούς καπνούς, παρακαλούνται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο δρόμος Βολίμες – Ορθονιές έχει κλείσει, το ίδιο και στα Χαρτάτα.

Το άρθρο Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ζάκυνθο- Πάνω από 1.000 στρέμματα έχουν καεί! (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα