Εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία – «Εγκληματικές» παραβάσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα στα είκοσι ένα σχολικά λεωφορεία που ελέγχθηκαν από κλιμάκια ανδρών της Τροχαίας τον μήνα Σεπτέμβριο, βρέθηκε με μια παράβαση.

Μπορεί η αναλογία να φαντάζει μικρή ως ποσοστό, αλλά βεβαιώθηκαν παραβάσεις που ούτε να… ακούγονται πρέπει όταν πρόκειται για την ασφάλεια μαθητών.

Οι πιο χαρακτηριστικές από τις παραβάσεις, είναι η μη χρήση ζωνών ασφαλείας, τα φθαρμένα ελαστικά των σχολικών, η παραβίαση σε κάποιες

περιπτώσεις του ορίου ταχύτητας.

Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για μία περίπτωση παραβίασης από οδηγό σχολικού του ερυθρού σηματοδότη(!) και για μια άλλη όπου ο οδηγός κατελήφθη από την Τροχαία να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, που εποπτεύει όλη τη χώρα. από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας κατά το διάστημα 12 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 7.239 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 346 παραβάσεις, ως εξής:

Σημειώνεται ότι, για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το άρθρο Εκτεταμένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία – «Εγκληματικές» παραβάσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα