Εκτέλεση λαθροθήρων προτείνει υπουργός της Τανζανίας

Με το ίδιο νόμισμα να τιμωρούνται οι λαθροθήρες, προτείνει ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Τουρισμού της Τανζανίας, Khamis Kagasheki.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του σε συνέδριο για την προστασία των ελεφάντων την περασμένη εβδομάδα ο κ. Kagasheki ζήτησε αυστηρότερες ποινές για τους λαθροθήρες, υποστηρίζοντας ότι όσοι πιάνονται επ’ αυτοφώρω να σφαγιάζουν ζώα θα πρέπει να εκτελούνται επί τόπου!

Η πρόταση του αξιωματούχου για τη δραστική μείωση της λαθροθηρίας δε βρίσκει σύμφωνο το σύνολο της κοινωνίας με πολλούς να φοβούνται κλιμάκωση της βίας.

«Οι λαθροθήρες πρέπει

να τιμωρούνται αυστηρά επειδή είναι άνθρωποι χωρίς έλεος που σκοτώνουν την άγρια ζωή μας και ορισμένες φορές τους δασοφύλακες. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι να σκοτώνουμε τους λαθροθήρες επί τόπου», δήλωσε ο κ. Kagasheki.

Αναφερόμενος στους επικριτές του ο υπουργός προσέθεσε: «Ξέρω πως ακτιβιστές που προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ξεσηκωθούν, υποστηρίζοντας πως οι λαθροθήρες έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο για να δικαστούν όμως ας το παραδεχτούμε, οι λαθροθήρες δεν σκοτώνουν μόνο την άγρια ζωή αλλά συχνά δεν διστάζουν να εκτελέσουν αθώα άτομα που στέκονται στον δρόμο τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα