ΕΚΤ: Αυξήθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ το όριο της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες

Κατά 1,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε το όριο της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), όπως αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Έτσι, λοιπόν, το συνολικό ποσό που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού ανέρχεται στα 73,2 δισ. ευρώ και θα επανεξεταστεί

σε μία εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του news.in.gr, το ΔΣ της ΕΚΤ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενέκρινε στο σύνολο του το πρόσθετο ποσό που αιτήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, αιχμές κατά της στάσης της ΕΚΤ που πιέζει την Ελλάδα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για «πολιτικοποιημένη κεντρική τράπεζα». «Η Ευρωζώνη μας διδάσκει το παράδοξο της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας», σημείωσε σε ομιλία του στο Παρίσι.

«Η προσπάθεια να περιχαρακώσουμε τη Φρανκφούρτη από την πολιτική επιρροή έχει οδηγήσει σε μία ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη κεντρική τράπεζα. Δεν κατηγορώ το διοικητικό συμβούλιο. Στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν τη φωτιά, τελικά πολιτικοποιήθηκαν», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα