Έκρηξη-πέσιμο Τεόντοσιτς στους διαιτητές με τη Λαμποράλ ! Πώς η Μπάρτσα «τέλειωσε» τη Ρεάλ σε νεκρό χρόνο (video)

Έσπασε για τα καλά την κακοδαιμονία η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, καθώς εφτά χρόνια είχε να νικήσει σε επίπεδο πρωταθλήματος. Τώρα πάντως φού την κέρδισε δύο φορές μέσα σε 25 ημέρες, αφού μετά το 91-84 για την ισπανική λίγκα επικράτησε και για την Ευρωλίγκα με ένα απίθανο buzzer beater του Τζάστιν Ντόελμαν.

Ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με 24 πόντους και 6/6 τρίποντα πρωτοστάτησε στην αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα», που βρέθηκαν να χάνουν ακόμα

και με 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Με δικό του buzzer beater στην εκπνοή του ημιχρόνου (!) η διαφορά έπεσε από τους 14 στους 11, αλλά το καλύτερο το φυλούσε για το φινάλε του 40λεπτου, οπότε και ευστόχησε σε δίποντο, έχοντας τρεις παίκτες πάνω του.

Γιουλ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκαναν όργια στο πρώτο ημίχρονο για λογαριασμό της Ρεάλ, στο δεύτερο όμως η Μπάρτσα έσφιξε την άμυνα της και βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, χάρη και στο κρύο αίμα του Στράτου Περπέρογλου (13 π., 2/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα), που έβαλε κάποιους πολύ κρίσιμους πόντους. Ετσι και οι δύο ομάδες έχουν πλέον ρεκόρ 2-2, μία εβδομάδα προτού η Ρεάλ υποδεχτεί τον Ολυμπιακό.

Τον ίδιο απολογισμό έχουν και οι ΤΣΣΚΑ, Λαμποράλ Κούτσα, μετά τη νίκη της πρώτης επί των Ρώσων με 81-70 στη «Buesa Arena». Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι έως και 1:30 πριν από το τέλος, οπότε και πήρε την κατάσταση στα… χέρια του ο Μίλος Τεόντοσιτς, καταδικάζοντας την ομάδα του σε ήττα.

Μετά το τρίποντο του κορυφαίου της συνάντησης, Γιάννη Μπουρούση, με το οποίο διαμορφώθηκε το 72-70, ο πρώην παίκτης του στον Ολυμπιακό υπέπεσε σε δύο λάθος πάσες και ένα άστοχο τρίποντο. Στα 26’’ πριν από το τέλος ο Τιγί έκανε το 76-70, ο Σέρβος διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ και αφού δέχτηκε τεχνική ποινή, χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν οι συμπαίκτες του για να μην επιτεθεί στους διαιτητές, με αποτέλεσμα να αποβληθεί κιόλας. Ο Μπουρούσης τελείωσε με 19 πόντους (2/7 δ., 2/3 τρ., 9/10 β.) και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 18 και 7 ασίστ.

Στο άλλο παιχνίδι της Πέμπτης για τον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Τσεντεβίτα επιβλήθηκε εντός έδρας της Εφές Πίλσεν με 84-80, για να φτάσει -όπως και η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς- στο 2-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα