Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τη διαρροή της συνάντησης του Νότου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από την πρόωρη δημοσιοποίηση για τη Σύνοδο των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα επιδιώκει στη συνάντηση αυτή να συμμετάσχουν ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

και οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Μάλτας Γιόζεφ Μουσκάτ. Η Αθήνα στοχεύει στη σύμπλευση απόψεων των χωρών του ευρωπαϊκού «Νότου» σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Σε τι στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία

Η σύνοδος βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας αλλά έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της, σύμφωνα με τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα στα πολιτικά γραφεία των Πρωθυπουργών. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος είναι πρόωρη, δεδομένου πως ακόμα δεν έχουν αποσταλεί οι επίσημες προσκλήσεις.

Παραμένουν, επίσης, ερωτηματικά αν θα έρθουν όλοι αλλά και αν η σύνοδος οδηγήσει σε ουσιαστικά πολιτικά αποτελέσματα.

Ο σκοπός του Αλέξη Τσίπρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να σχηματιστεί μια συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου κατά της λιτότητας ώστε να μπορεί να αντιπαρατεθεί στις γνωστές θέσεις των Γερμανών και των χωρών-δορυφόρων τους. Η Ελλάδα θέλει να εκφραστεί στη σύνοδο μια κοινή αντίληψη των χωρών του Νότου υπέρ της ανάπτυξης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκνευρίστηκε για την πρόωρη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας γιατί ο Μαριάνο Ραχόι για παράδειγμα δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα παραστεί. Ο συντηρητικός Ισπανός Πρωθυπουργός θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της Συνόδου και τη διαμόρφωση ενός μετώπου του Νότου. Πλην του Κυπρίου Νίκου Αναστασιάδη άλλωστε, όλοι οι άλλοι ηγέτες είναι σοσιαλιστές.

Το άρθρο Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τη διαρροή της συνάντησης του Νότου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα