Εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία του, λέει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη

Ένα χρόνο μετά τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών Μανώλη Καντάρη, η σύζυγός του Σιμόνα Βιρτζίλι μίλησε για το τραγικό αυτό γεγονός.

Υπενθυμίζεται, πως ο Μανώλης Καντάρης έπεσε θύμα ληστείας από αλλοδαπούς, οι οποίοι αφού τον μαχαίρωσαν θανάσιμα, του πήραν μια βιντεοκάμερα, την οποία πούλησαν αργότερα έναντι 120 ευρώ.

Η σύζυγος του, σε συνέντευξη της «στα Νέα» μιλάει για το πως η ζωή της καταστράφηκε τη στιγμή της δολοφονίας, αλλά και για το ότι η ίδια προσπαθεί να φανεί δυνατή αντλώντας δύναμη από τα δύο παιδιά της. Αξίζει να σημειωθεί,

πως αμέσως μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας ξέσπασαν ρατσιστικές επιθέσεις και καθημερινά αλλοδαποί έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού.

Η σύζυγός του Σιμόνα Βιρτζίλι έφυγε από την Αθήνα τον πρώτο καιρό, ώστε να κρατηθεί ψύχραιμη. Στην πορεία, μάλιστα άλλαξε γειτονιά, έφυγε από το ανασφαλές πλέον Κέντρο, όπου, όπως ισχυρίζεται η ίδια, «οι Έλληνες έφτασαν να αισθάνονται ως μειονότητα. Δεν χρειαζόταν να σκοτώσουν τον Μανώλη. Ήταν άδικο, ανώφελο, να το καταλάβω ακόμα δεν μπορώ. Ακόμα και τώρα σκέφτομαι, μα καλά, ήταν τρεις αυτοί που του επιτέθηκαν. Όσο κι αν αντιστάθηκε, μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν, έστω να τον αφήσουν αναίσθητο».

Και προσθέτει: «Με ενόχλησε, πάντως, που διάφοροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το τραγικό γεγονός, είτε πολιτικά, είτε για να ανεβάσουν την ακροαματικότητά τους. Εγώ δεν θέλω με τίποτα να γίνει βορά για άλλα συμφέροντα η μνήμη του Μανώλη. Ούτε, όμως, και να φανεί ως ήρωας θέλω. Δεν θα άρεσε αυτό, άλλωστε, και στον ίδιο, γιατί ήταν ένας εξαιρετικά αξιοπρεπής οικογενειάρχης».

Keywords
Τυχαία Θέματα