Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία… επεισόδιο δεύτερο! Για τις 13 Δεκέμβρη πάνε οι εσωκομματικές

Μετά από «μαραθώνια» συνεδρίαση και στον απόηχο των αντιδράσεων από το πρωτοφανές χθεσινό φιάσκο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία στις 13 Δεκεμβρίου.

Η ημερομηνία, πάντως, δεν έχει ορισθεί επίσημα, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση επεσήμανε «αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισε την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης

της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ». «Στόχος είναι, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Βέβαια, νωρίτερα υπήρξαν δηλώσεις σε ήρεμο τόνο και στο πλαίσιο εκτόνωσης της έντασης από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, καθώς η ΚΕΦΕ ζήτησε να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στην επιτροπή.

Μάλιστα οι κ.κ. Τσιμάρας και Κόλλιας είχαν απειλήσει με παραίτηση σε διαφορετική περίπτωση, ενώ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου παραιτήθηκε από εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά από τις πληροφορίες που ακούστηκαν περί εισηγήσεων σαμαρικών βουλευτών για τη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος.

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησαν στο αίτημα αυτό με πανομοιότυπο τρόπο, στη λογική ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να επιβληθεί η αλλαγή της στελέχωσης της ΚΕΦΕ εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Τελικά και οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης μαζί με τους άλλους δύο υποψηφίους έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στους εκπροσώπους να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη όλων στο έργο της εφορευτικής επιτροπής.

Έτσι εν τέλει η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε ότι «οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

Εξέφρασαν επίσης την «οφειλόμενη συγγνώμη στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και ανέφεραν με νόημα πως «καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα