Εκλογές λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην Ισπανία

Voting Concept – Ballot Box With National Flag On Background – Spain

Οριστικά στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι, ξεκαθαρίζοντας οριστικά το θέμα που είχε προκύψει με την ημερομηνία στην οποία οι Ισπανοί θα καλούνταν να επιλέξουν τη νέα

τους κυβέρνηση.

Ο κ. Ραχόι μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι η ημερομηνία αυτή ήταν η μόνη που αποτρέπει το ενδεχόμενο η διαδικασία για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να συμπέσουν με τα Χριστούγεννα, γεγονός που κανένας δεν ήθελε, ενώ όπως πρόσθεσε θα υπάρχει τώρα ο χρόνος μέχρι τις 14 Ιανουαρίου για να γίνει κάτι τέτοιο.

Η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει στην Ισπανία, όμως οι προβλέψεις ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις, το κεντροδεξιό Λαϊκό κόμμα που κυβερνά τη χώρα φαίνεται να μην συγκεντρώνει την αυτοδυναμία, ωστόσο παραμένει πρώτη δύναμη, ενώ μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει το κόμμα του Ραχόι, το πως θα αντιμετωπίσουν οι Ισπανοί πολίτες τους Podemos αλλά και τους Ciudadanos.

Keywords
Τυχαία Θέματα