Έκκληση Τσίπρα στην Ευρώπη να συνδράμει στο μεταναστευτικό πρόβλημα

Σαφές μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «δεν είναι ελληνικό», στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του για το εν λόγω ζήτημα, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης, όπου οι ροές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως «η χώρα μας περνάει μια κρίση μέσα στην κρίση».

Τόνισε συγκεκριμένα ότι «οι ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής, και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί είναι εξαιρετικά δύσκολες».

«Εμείς θέλουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «στο θέμα αυτό θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στον δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση». «Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε ακόμη ότι «θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία, διότι από εκεί δεχόμαστε 2 εκατ. πρόσφυγες» και τόνισε ότι «η ίδια συζήτηση πρέπει να υπάρξει και με άλλες χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα