Εκκλήσεις στην ΠΝΟ για να μην προχωρήσει σε απεργία

Πολιτικοί φορείς και φορείς της αγοράς καλούν τους ναυτεργάτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, τις οποίες έχουν εξαγγείλει για την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κάλεσε την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) «να επιδείξει ψυχραιμία και να ξανασκεφτεί τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει».

«Από τον Τουρισμό ζει κάθε ελληνική οικογένεια και η απεργία

δεν θα έχει όφελος για κανέναν», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα αιτήματα προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να πραγματοποιείται ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Λαυρίου ή της Ραφήνας.

«Οι έγγραφες δεσμεύσεις της Άννας Διαμαντοπούλου δεν μας καλύπτουν», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Σάββας Τσιμπόγλου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε στο ΣΚΑΪ: «Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε κανέναν, ενώ έχουμε μπροστά μίας μία εβδομάδα, ώστε η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να δώσουν τις λύσεις». Είπε ακόμα ότι «αν δεχτούμε την άποψη ότι η απεργία δημιουργεί προβλήματα, θα έπρεπε να καταργήσουμε το δικαίωμα της απεργίας, εμείς δεν το αποδεχόμαστε αυτό και δεν το καταργούμε».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση και η Άννα Διαμαντοπούλου κάνουν προσπάθειες για να μην γίνει η απεργία και όχι για να λύσουν τα προβλήματα».

Εν τω μεταξύ, τουριστικά γραφεία και ενώσεις καταναλωτών από την Κρήτη καλούν τους ναυτεργάτες να ξανασκεφτούν τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα από αυτήν την ενέργεια θα είναι «καταστροφικά».

Τέλος, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η πραγματοποίηση της απεργίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε επιστολή στον Γ. Χαλά, καλώντας τον σε συνάντηση εντός της ημέρας, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Στην επιστολή της, η Άννα Διαμαντοπούλου σημειώνει: «Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πρόθεσής σας να απεργήσετε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν έχω λάβει ούτε εγώ ούτε οι άλλοι αρμόδιοι Υπουργοί καμία επιστολή, ούτε αίτημα που να εξηγείτε τα νέα θέματα ή αιτήματα που πρόεκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας.

Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται.

Θα παρακαλούσα για την άμεση και σωστή οργάνωση της συζήτησης να μάς αποστείλετε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τις λύσεις που προτείνετε. Η συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να γίνει εντός της ημέρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα