Έκανε το σπίτι του «θάλαμο αερίων» για να πεθάνουν η γυναίκα και τα δυο του παιδιά(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας πατέρας μετέτρεψε το σπίτι όπου ζούσε η γυναίκα του και τα δυο αυτιστικά παιδιά του σε «θάλαμο αερίων», για να τους σκοτώσει , χάνοντας και ο ίδιος τη ζωή του, σε μια υπόθεση δολοφονίας-αυτοκτονίας, όπως εκτιμά η αστυνομία.

Ο Fernando Manrique εθεάθη να δουλεύει στη στέγη του σπιτιού του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όμως κανείς από τους γείτονες δεν μπόρεσε να φανταστεί ότι ουσιαστικά έφτιαχνε ένα δίκτυο σωλήνων που θα διοχέτευαν δηλητηριώδες αέριο στα δωμάτια του σπιτιού.

Η γυναίκα του, Maria Claudia Lutz,

43 ετών, βρέθηκε νεκρή μαζί με την 11χρονη κόρη τους Elissa, ενώ ο γιος τους Martin, 10 ετών, μόνος του σε ένα άλλο δωμάτιο. Και τα δύο παιδιά ήταν αυτιστικά -και λέγεται ότι η μητέρα τους ήταν υπερπροστατευτική μαζί τους.

Ο εξειδικευμένος μηχανικός Fernando Manrique, 44 ετών, βρέθηκε νεκρός σε άλλο δωμάτιο στο σπίτι τους, στο Davidson της Αυστραλίας, πόλη κοντά στο Σίδνεϊ. Ο σκύλος της οικογένειας επίσης βρέθηκε νεκρός.

Οι αστυνομικοί μιλούν για «εκτεταμένη, καλά σχεδιασμένη επιχείρηση» και ερευνούν από πού προήλθε το δηλητηριώδες αέριο που βρέθηκε στους σωλήνες. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Manrique έδρασε μόνος του, αλλά δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στο όλο σχέδιο να συμμετείχε και η σύζυγός του.

«Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ αν η γυναίκα του ήξερε τι θα συνέβαινε», είπε αστυνομική πηγή, ενώ συγγενείς του ζευγαριού τόνισαν ότι «πολλές φορές η σχέση τους ήταν πολύ κακή, ως απόρροια του άγχους που είχαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους». Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού.

Οι γείτονες παρόλα αυτά επιμένουν ότι ο Manrique ήταν πολύ δοτικός πατέρας που φαινόταν απόλυτα φυσιολογικός όταν πήγαινε βόλτα με τα παιδιά του στο πάρκο, μαζί με άλλες οικογένειες. Η σύζυγός του εθεάθη τελευταία φορά την προηγούμενη Παρασκευή, όταν πήρε τα παιδιά από το σχολείο και απόλαυσε έναν καφέ μαζί με άλλες μητέρες.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βρέθηκαν νεκρά όταν υπάλληλος του σχολείου ειδοποίησε την αστυνομία ότι τα παιδιά έλειπαν από τα μαθήματα. Ο 72χρονος Ofik Thomassian, γείτονας του ζευγαριού, είδε τον Manrique να δουλεύει στη στέγη του σπιτιού του το Σάββατο.

«Ηταν στη στέγη με διάφορα εργαλεία και έκανε πολύ θόρυβο. Φαινόταν να βγάζει κάτι κεραμίδια, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε», είπε ο 72χρονος. «Η γυναίκα του πρόσεχε πολύ τα παιδιά τους, τα φρόντιζε συνεχώς. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν φαινόταν ευτυχισμένη. Ηταν πάντα πολύ σοβαρή. Τώρα που το σκέφτομαι, έμοιαζε σαν να πονάει μέσα της», συμπλήρωσε.

Ο χώρος έξω από το σπίτι, έχει γεμίσει από κεριά και λουλούδια, που άφηναν συγγενείς και φίλοι, την ώρα που η αστυνομία έχει συλλέξει από το σπίτι όλα τα στοιχεία -ακόμα και υπολογιστές- που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Πιθανότατα πέθαναν από εισπνοή δηλητηριώδους αερίου. Οι ερευνητές περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και τις νεκροτομές για να αποφανθούν για την αιτία του θανάτου της», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Το άρθρο Έκανε το σπίτι του «θάλαμο αερίων» για να πεθάνουν η γυναίκα και τα δυο του παιδιά(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα