Έκανε ποδαρικό με ανατροπή ο ΠΑΟΚ (1-2 την Ξάνθη στα Πηγάδια)

Ο ΠΑΟΚ... έπιασε τον σταυρό στα Πηγάδια καθώς το γρήγορο 1-0 (13' Μάνταλος) και η κακή εικόνα του έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ θα έφευγε ηττημένος από τα Πηγάδια, όμως με δύο γκολ μετά το 87' νίκησε 2-1 την Ξάνθη και έμεινε στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό,

μένοντας για έβδομο σερί αγώνα αήττητος (5 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Ο «δικέφαλος» όπως γράφει το sentragoal.gr εμφάνισε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, δεν είχε καλή απόδοση, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε στο (πιο κακό για τον ίδιο, επιθετικά) δεύτερο ημίχρονο να πετύχει δύο γκολ στο τέλος (87' Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο) και να πάρει τη νίκη. Μία ημέρα πριν τα Φώτα, ο ΠΑΟΚ... έπιασε το σταυρό στα Πηγάδια!

Όσο για την Ξάνθη; Είχε το «τρίποντο» στα χέρια της μέχρι το 87', έχοντας αξιοποιήσει την πολύ καλή αρχή της στο παιχνίδι και την καλή αμυντική της λειτουργία, ωστόσο έμεινε χωρίς βαθμό και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα των πλέι οφ.

Το δοκάρι και ο Τριάδης

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίωρο. Εχοντας καλή ανασταλτική λειτουργία και αξιοποιώντας τα κέφια των Τριάδη και Μάνταλου, απείλησε στο 9' με τον Βασιλακάκη και σκόραρε με την ωραία ενέργεια και σουτ του Μάνταλου στο 13', ενώ στη συνέχεια είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σολτάνι (18', 26').

Ο ΠΑΟΚ είχε ανασταλτικά προβλήματα, ο Κατσικάς «ταλαιπωρήθηκε» (ήταν μαζί με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας), ενώ και επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Είχε, ωστόσο, πριν το γκολ, τη μεγάλη ευκαιρία με το εξ' επαφής δοκάρι του Βούκιτς στο 11' και ένα καλό σουτ του Λούκας στο 15'.

Βλέποντας τα αμυντικά προβλήματα, ο Στέφενς απέσυρε τον Κατσικά στο 32' και έβαλε τον Τζιόλη, οπισθοχωρώντας τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Εκτοτε, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, αλλά παρόλο που πήρε χώρο, δεν κατάφερε να ασκήσει πίεση στην Ξάνθη. Είχε, όμως, άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες από σέντρες, πρώτα τη διπλή του Σαλπιγγίδη στο 34' (στη δεύτερη η μπάλα βρήκε και το δοκάρι) και στη συνέχεια το κοντινό χαμένο τετ-α-τετ του Λούκας (απέκρουσε ο Τσέμα).

Ακίνδυνος μέχρι… το φινάλε!

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να εντείνει τις προσπάθειές του και να δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως αυτό δεν έγινε. Μπορεί να κράτησε την μπάλα στα πόδια του, αλλά η Ξάνθη αμύνθηκε άψογα και κράτησε μακριά τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων.

Ούτε η είσοδος του Αθανασιάδη αντί του κακού Στοχ στο 62' έκανε πιο απειλητικό τον «δικέφαλο», ο οποίος ουσιαστικά είχε μόνο μία ευκαιρία, με τον Τζαβέλλα στο 70'. Τελικά κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην ισοφάριση στο 87' με τον Κατσουράνη, αλλά να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τη νίκη στο 90'+1' με το γκολ του Λίνο!

Στο ίδιο διάστημα, η Ξάνθη έπαιξε για να κρατήσει το σκορ, δεν ρίσκαρε, δεν ανοίχθηκε, δεν της βγήκαν, βέβαια και οι αντεπιθέσεις, ενώ είχε μόνο ένα άστοχο σουτ του Τριάδη στο 59'.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 13' Μάνταλος - 87' Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο

ΔΟΚΑΡΙΑ: 11' Βούκιτς, 34' Σαλπιγγίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36' Ντε Γκούζμαν, 40' Μπαξεβανίδης, 69' Μπέρτος - 37' Κίτσιου, 69' Βούκιτς, 69' Τζαβέλλας, 72' Λάζαρ

ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παϊτο (60' Μπέρτος), Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (90'+3' Ράνος), Σολτάνι, Μάνταλος (80' Κάλβο), Σολάρι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (62' Αθανασιάδης), Βούκιτς, Σαλπιγγίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα