Είκοσι τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη είκοσι τριών ατόμων προχώρησαν περιπολούντες αστυνομικοί διάφορων υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης,

συνέλαβαν:

(6) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών , καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 26χρονου ημεδαπού, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, στις αποσκευές του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Συγκεκριμένα, κατά την άφιξή του από χώρα της Βόρειας Ευρώπης, διενεργήθηκε έλεγχος με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε ένα πλακίδιο κάνναβης.

(7) άτομα διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί, δύο άντρες, ηλικίας 45 και 24 ετών και μία 29χρονη γυναίκα, διότι δρώντας ξεχωριστά και σε διαφορετικούς χρόνους, αφαίρεσαν προιόντα από υπεραγορά τροφίμων στη Σταυρούπολη, δίκυκλο μοτοποδήλατο και πορτοφόλι από επιβάτη αστικού λεωφορείου, αντίστοιχα.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών . Οι συλληφθέντες στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα . Κατασχέθηκαν (24) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και (445) ευρώ, προερχόμενα από πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων.

(1) άτομο διότι οδηγούσε δίκυκλο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου . Επιπλέον, το όχημα είχε παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου και ο αριθμός κινητήρα διαπιστώθηκε ότι ήταν διαφορετικός από τον εγγεγραμμένο στην άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, βεβαιώθηκαν επτά (7) παραβάσεις του Νόμου περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα