Είχαν στήσει μεγάλη κομπίνα με κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο άντρες, ηλικίας 32 και 44 ετών, και μία 30χρονη, που, όπως προέκυψε, από τον Αύγουστο του 2013, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών πραγματοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο πάγιο, με στόχο να λαμβάνουν αυξημένες επιδοτήσεις και να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν και αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, ο 44χρονος κατήρτιζε

φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών. Στη συνέχεια τα έδινε στον 32χρονο, υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για τη σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, τα μέλη της ομάδας εμφάνιζαν για τη σύναψη των συμβολαίων αλλά και για την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων την 30χρονη, καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.

Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι η ζημία που προκάλεσαν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας και παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.

Στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, δύο κινητά τηλέφωνα, τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας, πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών, καθώς και 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τη σε βάρος τους δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα