Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Πέραμα

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να επεξεργαστεί η Περιφέρεια Αττικής συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις για την στήριξη των κατοίκων του Περάματος που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και της ομόφωνης συναίνεσης όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε και στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, εγκρίθηκε

ομόφωνα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 19.12.2013, η σκοπιμότητα οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Περάματος, προϋπολογισμού 315.290 €.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δράσεις άμεσης ανακούφισης των πληγέντων από την οικονομική κρίση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι άνεργοι και τα παιδιά. Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχουν οδηγήσει πολλές οικογένειες του Περάματος σε δραματική κατάσταση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και αδυναμία των γονέων να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους για ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αλλά και όλοι οι συνάδελφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις δραματικές συνέπειες που βιώνουν οι κάτοικοι Περάματος, προχωρήσαμε σήμερα στο πρώτο βήμα για την υλοποίηση ενός προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια κάλυψης μέρους των στοιχειωδών αναγκών που στερούνται καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες.

Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα εργαστούμε με συνέπεια και ταχύτητα, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν οι δράσεις του προγράμματος και να αρχίσει το συντομότερο η υλοποίηση τους. Για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με το Δήμο Περάσματος, τους φορείς του Δημοσίου, όπως νοσοκομεία και εκπαιδευτικοί, την Εκκλησία και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» .

Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε με διακριτικότητα και σεβασμό να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα