«Εγκληματική η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας»

Με τον όρο «εγκληματική» αναφέρθηκε ο Γιώργος Καμίνης στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία –όπως σημείωσε με νόημα- ψηφίστηκε και από υποψήφιους δημάρχους της νυν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, το προσωπικό που αντικατέστησε τη δημοτική αστυνομία ασχολείται μόνο με την ελεγχόμενη στάθμευση, κάτι που αποτελεί οπισθοδρόμηση σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσέφερε η δημοτική αστυνομία στους πολίτες.

Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση και αναφερόμενος στους συνυποψήφιούς του, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλάμανη, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να

παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. «Είναι ηθικό καθήκον να δείξεις ότι το εννοείς, ότι παίρνεις και ένα ρίσκο, διεκδικώντας τον Δήμο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι προεκλογικά για να συζητήσει με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, απάντησε ότι δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.«Σε κάθε περίπτωση τι μπορείς να πεις με ανθρώπους που βρίζουν, που απευθύνονται στα πιο ταπεινά ένστικτα», αναρωτήθηκε.

Τέλος, ο κ. Καμίνης είπε ότι είχε πολύ καλή συνεργασία με τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον οποίο παρότρυνε να είναι και πάλι υποψήφιος. Για τον Γιώργο Κουμουτσάκο που κατεβαίνει στην περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, είπε ότι δεν έχει εικόνα για τον ίδιο, αλλά τον χαρακτήρισε συγκροτημένη προσωπικότητα και σε κάθε περίπτωση μια καλή υποψηφιότητα.

Ο Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για «τερατολογίες» αναφορικά με τα προβλήματα της Αθήνας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για την ύπαρξη 20.000 αστέγων στους δρόμους της πόλης. Όπως ανέφερε, ο Δήμος έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 120 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκούς πόρους, δίνοντας έμφαση στην ανακούφιση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Ο Γιώργος Καμίνης εξήγησε πως η εικόνα της Αθήνας βελτιώθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο μοναδικός που δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη. Ο Δήμος φροντίζει 20.000 ανθρώπους. Προσφέρει καθημερινά φαγητό σε 1.200 μαθητές, στηρίζει οικονομικά 4.000 οικογένειες και εξασφαλίζει τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς» είπε.

Όπως εξήγησε, η περίοδος παραμονής του στον δημαρχιακό θώκο ήταν μια «τριετία νοικοκυρέματος, όπου μπήκαν τα θεμέλια», ενώ η επόμενη θα είναι «η περίοδος των μεγάλων έργων».

Σχετικά με τις «ταμπέλες» «διαχειριστής πολυκατοικίας» και «δήμαρχος της κρίσης» ο Γιώργος Καμίνης εξήγησε ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη πως «κάναμε τη βάρια δουλειά, βουτήξαμε τα χέρια στη λάσπη και τώρα που βελτιώθηκε η κατάσταση στον Δήμο έρχονται κάποιοι να μας πουν πως δεν έχουμε όραμα και πρέπει να μας διαδεχτούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα