«Έγκλημα» Ιωαννίδη οι 18 ομάδες

Κάθε φορά που βρίσκομαι σε δημόσιο χώρο δέχομαι από τους φιλάθλους ένα σωρό ερωτήσεις για τον τρόπο που μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει καλύτερο.

Τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει πολλές φορές. Τις λέω συνοπτικά άλλη μία: Το πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα χρειάζεται 12 με 14 ομάδες, ενώ αυτό στη Football League 16. Με γεωγραφικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Και μία γενναία απόφαση απ’ όλους για τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να εισπράττουν δηλαδή, οι ομάδες που μετέχουν

σε αυτές το 50% και το υπόλοιπο 50% να μοιράζεται εξίσου στις υπόλοιπες.

Σε σχέση τώρα, με την απόφαση των δύο επαγγελματικών Λιγκών να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων τους και να γίνουν 18 οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, η ευθύνη ανήκει σε ένα πρόσωπο.

Στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, που από άνθρωπος του αθλητισμού έγινε πολιτικός και έκτοτε λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Για να βρεθούν λοιπόν, στη Football League ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και να αποφύγει τον υποβιβασμό ο Άρης, ο Γιάννης Ιωαννίδης άνοιξε τα ταμεία του ΟΠΑΠ (λίγο πριν αποκρατικοποιηθεί) και υποσχέθηκε χρήματα στις δύο διοργανώτριες.

Η Σούπερ Λίγκα και η Football League… τσίμπισαν το τυράκι της επιπλέον χρηματοδότησης, έκαναν το χατίρι του υφυπουργού και φτάσαμε στο σημείο να παρακολουθούμε ματς, στα οποία -λόγω προγράμματος- ήταν εύκολο να… πηγαινοέρχονται τα αποτελέσματα, καθώς και ομάδες που έπαιζαν μόνο και μόνο για να συμπληρώνουν το πρόγραμμα (βλέπε Γλυφάδα, Βύζα, Καβάλα, Γιαννιτσά).

Δυστυχώς η ιστορία των 18 ομάδων θα επαναληφθεί κι εφέτος στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την ουρά, καθώς για την αποφυγή του υποβιβασμού θα πρέπει να δώσουν μάχη 5 και όχι μόνο 3 ομάδες.

Το χορηγικό συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ έχει διάρκεια ενός ακόμα έτους για τη μεγάλη Λίγκα, ενώ αντίθετα δεν υφίσταται για την μικρή.

Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Χωρίς χρήματα για τις μετακινήσεις των ομάδων και με 500.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο να δούμε πόσες θα καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή ενόψει της νέας περιόδου.

Εκτός κι αν εμφανιστούν στοιχηματικές εταιρείες, που έχοντας το πράσινο φως του ΟΠΑΠ (ο οποίος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την κατηγορία) αναλάβουν την χορηγία της Football League.

Αλλιώς καλή επιτυχία στους… έχοντες!

Keywords
Τυχαία Θέματα