Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού στο Βύρωνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τη δυνατότητα φιλοξενίας 75 παιδιών έχει ο νέος ιδιόκτητος παιδικός σταθμός στη συμβολή των οδών Γρανικού και Ζακύνθου στο δήμο Βύρωνα, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Το κτήριο που στεγάζει τον 3ο Παιδικό Σταθμό είναι βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό του χαρακτήρα, με χρήση ειδικών υλικών κατασκευής, συστημάτων αλουμινίων και χρήση αντλίας θερμότητας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα, έχει δοθεί μέριμνα και στη φύτευση των ελεύθερων χώρων περιμετρικά

του κτηρίου, ενώ σε μεγάλο μέρος του δώματος προβλέπεται η λειτουργία βοτανικού κήπου, ο οποίος θα χρησιμεύσει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων, όχι μόνο του εν λόγω Παιδικού Σταθμού αλλά όλης της πόλης.

Το κτήριο διαθέτει 3 αίθουσες νηπίων, 2 αίθουσες ύπνου και 2 αίθουσες τραπεζαρίας, καθώς και υπαίθριους και ημιυπαίθριους χώρους αυλισμού που εξοπλίζονται με διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί σε θέματα προσπέλασης και σε θέματα ασφάλειας σε όλους τους χώρους του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «02-Αειοφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Ε.Π, ”Αττική”».

Το άρθρο Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού στο Βύρωνα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα