Έγινε η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου

Με τη βροχή να αναγκάζει τους διοργανωτές να μετακινούνται από τον τύμβο του Μαραθώνα στο σημείο εκκίνησης του αυριανού αγώνα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή αφή της φλόγας του 32ου Μαραθωνίου. Παρά τον κακό καιρό, όμως, η διαδικασία έλαβε χώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα, με τους λαμπαδιδρόμους να φτάνουν στο σημείο και να ανάβουν την φλόγα, δίνοντας το σήμα πως όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα αύριο.

Στον Μαραθώνα βρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, αθλητές και βετεράνοι μαραθωνοδρόμοι αλλά και πλήθος κόσμου που αψήφησε τη βροχή, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός

Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο γγ του υπουργείου Τουρισμου, Πάνος Λιβαδάς και ο πρόεδρος των Μαραθωνίων και Μεγάλων Αποστάσεων, Πάκο Μποράο.

“Για μια ακόμη φορά φέτος, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας σπάει κάθε ρεκόρ συμμετοχής. Αυτή η επίδοση αντανακλά την παγκόσμια δυναμική των Μαραθωνίων Δρόμων, αλλά βεβαίως και κυρίως, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα των διοργανωτών, μεταξύ των οποίων, για πρώτη φορά φέτος είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού”, ήταν το μήνυμα του Γιάννη Ανδριανού για τον Μαραθώνιο, ενώ με τη σειρά του ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε πως ο Μαραθώνιος είναι διεθνής και τα Μάρμαρα ελληνικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης παρέδωσαν τη φλόγα στους εκπροσώπους της πόλης του Ντίσελντορφ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος Μαραθώνιος, ενώ ο Δήμαρχος παρέδωσε στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κλαδιά ελιάς από τον Τύμβο του Μαραθώνα, με τα οποία θα στεφανωθούν αύριο οι νικητές του Μαραθώνιου.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας έχει σπάσει ρεκόρ, αφού 35.000 άνθρωποι από όλο τον πλανήτη θα τρέξουν αύριο στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος των Ελλήνων συμμετεχόντων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα