Έφυγε από τη ζωή ο Σκοτσέζος συγγραφέας, Ίεν Μπανκς

Μόλις δύο μήνες αφού ανακάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, ο 59χρονος Σκοτσέζος συγγραφέας, Ίεν Μπανκς έφυγε από τη ζωή καθώς η ασθένεια βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο…

«Το συμπέρασμα είναι τώρα, φοβάμαι, πως ως ασθενής με προχωρημένο καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, δεν έχω παρά «μερικούς μήνες» ζωής και είναι εξαιρετικά απίθανο να ζήσω περισσότερο από ένα χρόνο», είχε γράψει στην ιστοσελίδα του.

Αμέσως μετά τη διάγνωση και με το χαρακτηριστικό του σκληρό χιούμορ ζήτησε από τη σύντροφό του να του κάνει την

τιμή να τον παντρευτεί ώστε να γίνει χήρα του. Ο γάμος έγινε στο ξενοδοχείο Inverlochy Castle Hotel στα Χάιλαντς και το ταξίδι του μέλιτος, ο Ίεν και η Αντέλ το έζησαν στο Παρίσι και στη Βενετία.

Ο Μπανκς έχει γράψει έως και 20 έργα, εκ των οποίων τα δέκα ήταν επιστημονικής φαντασίας και τα υπέγραφε ως «Ίεν Μ Μπανκς». Γνώρισε την επιτυχία με την έκδοση του πρώτου μυθιστορήματός του, το 1984, «The Wasp Factory» (Εργοστάσιο σφηκών), το οποίο είχε κερδίσει μία θέση στα 100 καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα, σε μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 1997 από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstone και το βρετανικό «Channel 4».

Το τελευταίο μυθιστόρημά του «The Quarry», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουνίου. Εν μέρει είναι μια αυτοβιογραφία του Μπανκς καθώς ο κεντρικός ήρωας Γκάι πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο και μη θεραπεύσιμο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα