Ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα-πάρκ απ΄τον πατέρα

Ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα-πάρκ στο Ελληνικό όπου συνέβη το τραγικό σκηνικό με το θανάσιμο τραυματισμό του 13χρονου γιου του και το σοβαρό τραυματισμό της 9 χρονης κόρη του, επιρρίπτει στην κατάθεσή του, ο πατέρας των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του efsyn.gr, ο 45χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος με αποτέλεσμα όσα τραγικά έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο

γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

Σε ερώτηση των αστυνομικών για το αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για την τραγωδία στο πάρκο, ο 45χρονος απάντησε: «Ναι, τον υπεύθυνο του λούνα παρκ καθ όσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».

Ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Ιταλού ενοικιαστή εξοπλισμού του λούνα παρκ. Το πρωί, στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο Έλληνας διαχειριστής του λούνα παρκ, όπου εκτυλίχθηκε η ανείπωτη τραγωδία.

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν ο εντολέας του και οι άλλοι δύο υπάλληλοι, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για το τραγικό περιστατικό και υποστήριξε ότι στον χώρο εφαρμόζονταν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα, τόνισε ότι ο κανονισμός απαγορεύει ρητά τη λειτουργία του επίμαχου παιχνιδιού, όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ «κάτι που δεν συνέβαινε χθες».

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών θα μπορούσε να σηκωθεί με μία ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί ποτέ ατύχημα εδώ και 17 χρόνια, που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτήν τη δουλειά» σηεμίωσεο δικηγόρος.

Τέλος, επισήμανε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα και ήταν δεμένο όπως έπρεπε, «αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε οκτώ μέτρα στο αέρα».

Ο εισαγγελέας θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των τριών προσαχθέντων ενώπιόν του.

Έλεγχος για τη νομιμότητα λειτουργίας

Με εντολή του του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός, διέταξε άμεση διενέργεια ελέγχου στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Η ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού

Ο δήμος Ελληνικού τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση- εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ωστόσο, σημειώνει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

Πιστοποίηση

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα δεν φέρει πιστοποίηση, όπως δεν φέρει και ολόκληρη η εγκατάσταση.

Αναφερόμενος δε σε πιστοποιητικό που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης, ο φορέας διευκρινίζει πως αυτό δεν αφορά στην εγκατάσταση του Ελληνικού: «Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου,για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα