«Ευκαιρία εκδημοκρατισμού της ελληνικής αστυνομία»

Ανοιχτά συζητιέται πλέον η ανάγκη αναδιοργάνωσης και εκδημοκρατισμού της ελληνικής αστυνομίας. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής

αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που να προστατεύει τους πολίτες και να είναι δίπλα τους. Χρειάζεται αναδιοργάνωση, βαθύς εκδημοκρατισμός και εκπαίδευση. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ευκαιρία για αναδιοργάνωση και εκδημοκρατισμό, γιατί είναι θέμα τιμής για την αστυνομικό και τον αστυνομικό να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά που κάποιοι ελάχιστοι τους έχουν φορέσει. Η αποξήλωση των θυλάκων πρέπει πρωτίστως να είναι πρωτοβουλία των αστυνομικών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος τόνισε ότι οι γενικεύσεις αδικούν τους αστυνομικούς και τόνισε ότι πρέπει να απαλλαγεί η αστυνομία από τα ναζιστικά βαρίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα