Εφιαλτική νύχτα με μαχαιρώματα στο hot spot της Χίου

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στους καταυλισμούς και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών καθώς η βία αρχίζει να κάνει συχνά την εμφάνισή της. Τα ξημερώματα, ένα ακόμα βίαιο περιστατικό σημειώθηκε στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός της Χίου.

«Μάχη» και μαχαιρώματα

Η άγρια συμπλοκή Αφγανών και Σύρων μετέτρεψε την περιοχή σε «εμπόλεμη» ζώνη.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ομάδες των δύο «στρατοπέδων» για άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία συνεπλάκησαν με σφοδρότητα που είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστούν μαχαιρωμένοι δύο άνθρωποι στο νοσοκομείο ενώ πολλοί άλλοι φέρουν τραύματα σε κεφάλι και πόδια. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και οι εγκαταστάσεις του κέντρου υποδοχής.

Οι άνδρες της αστυνομίας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να καταφέρουν να μπουν στο πρώην εργοστασίο της ΒΙ.ΑΛ και να βάλουν τέλος στα σοβαρά επεισόδια προκειμένου να μην αυξηθεί ο αριθμός των τραυματιών.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να πατήσει στο έδαφος του νησιού διμοιρία ΜΑΤ προερχόμενη από την Αθήνα.

Πρόκειται για την ικανοποίηση αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο hotspot, στο Χαλκειός τα τελευταία 24ωρα, ανησυχούν τους κατοίκους του νησιού ενόψει και της τουριστικής περιόδου που πλησιάζει. Γι΄ αυτό θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Ειδομένη ο Πειραιάς

Βλέποντας την άκρως ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό εντός της χώρας ήρθε να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου και ο Προέδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης με τοποθετήσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό..

Ο κ.Κανάκης επισήμανε πως οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών στην Ειδομένη και στον Πειραιά θυμίζουν «φαβέλες» και υπογράμμισε πως τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί να αποτελέσουν κομμάτι μιας εφιαλτικής καθημερινότητας.

Μάλιστα μετά τις συγκρούσεις ομάδων προσφύγων στον Πειραιά ο ο κ.Κανάκης με ανάρτησή του στο facebook ζητά από τους υπεύθυνους να δώσουν στο λιμάνι πριν να είναι αργά…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press