ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση του ελαιολάδου «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποφάσισε την άμεση ανάκληση ελαιολάδου που πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο», χωρίς ωστόσο να πληρούνται τα υφιστάμενα ποιοτικά κριτήρια.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 12-11-2012, το οποίο παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΛΕΣΕΛ».

«Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της

συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη κανονικό, προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας δήλωσε: «Η ποιότητα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, πόσω μάλλον του ελαιολάδου που αποτελεί εθνικό προϊόν με διεθνείς πρωτιές για την ποιότητα και την εξαιρετική του γεύση. Για τον λόγο αυτό και ο ΕΦΕΤ προωθεί σχετικές υποστηρικτικές δράσεις με στόχο, τόσο το ελαιόλαδο, όσο και όλα τα ελληνικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων».

Keywords
Τυχαία Θέματα