Εφαρμογή προειδοποιεί τα πλοία για ύπαρξη φαλαινών

Μια νέα εφαρμογή για smartphones δοκιμάζουν θαλάσσιοι βιολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δείχνει στα πλοία το ακριβές σημείο, στο οποίο βρίσκονται φάλαινες, βοηθώντας στην αποφυγή επικίνδυνων και δυνητικά θανατηφόρων συγκρούσεων, ανοιχτά των ακτών.

Η εφαρμογή ονομάζεται Whale Spotter και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν πλω,

μόνο μέσω iPhone προς το παρόν, παρότι οι ερευνητές αναπτύσσουν και έκδοση για Android. Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο ολόκληρα κοπάδια ή ακόμη και μεμονωμένα θηλαστικά πάνω σε έναν ψηφιακό χάρτη.

«Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή θα είμαστε σε θέση να έχουμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη διάταξη και την αφθονία των φαλαινών, κάτι που αποτελεί βασική ανησυχία για εμάς γιατί είναι απειλούμενες και θέλουμε να περιορίσουμε την πιθανότητα συγκρούσεων», δήλωσε στη San Francisco Chronicle ο Τζέιμι Τζάνκε, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δοκιμάζει την εφαρμογή. «Στην προσπάθεια αυτή προσπαθούμε να αναμείξουμε και την κοινότητα, είτε πρόκειται για φυσιοδίφες είτε για ψαράδες, ναυτικούς ή ερασιτέχνες της θάλασσας», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα