Ε.Ε.: Παραβιάζει τα ουκρανικά σύνορα το ρωσικό κονβόι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον, «η απόφαση της Ρωσίας να περάσει το ανθρωπιστικό κονβόι στην ανατολική Ουκρανία χωρίς την έγκριση του Κιέβου και τη συνοδεία των διεθνών παρατηρητών αποτελεί παραβίαση των ουκρανικών συνόρων».

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των ουκρανικών συνόρων. Έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Καλούμε τη Ρωσία να αναιρέσει την απόφασή της» είπε ο Σεμπαστιάν Μπραμπάντ, εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ είπε σήμερα Παρασκευή ότι «η δράση της Ρωσίας δείχνει ότι η Μόσχα δεν μπορεί να δεχθεί την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας».

Αναφερόμενος στη στήριξη της Μόσχας προς τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ο Γιάτσενιουκ είπε: «Στόχος δεν είναι μόνο το Ντονέτσκ ή το Λουχάνσκ. Στόχος είναι η Ουκρανία».

Ο ίδιος είπε ότι η Μόσχα δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός ότι το Κίεβο αποφάσισε να υπογράψει πολιτικές συμφωνίες και συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, οι οποίες θα επικυρωθούν τον Σεπτέμβριο. «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Έχουμε λάβει την απόφασή μας. Είμαστε τμήμα της Ευρώπης. Εκεί πηγαίνουμε», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Το άρθρο Ε.Ε.: Παραβιάζει τα ουκρανικά σύνορα το ρωσικό κονβόι εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα