Έδωσε σχεδόν 40.000 ευρώ σε απατεώνες για να… χειρουργήσουν την κόρη του

Δεν είχαν περάσει παρά μόλις λίγα 24ωρα, από την ώρα, που η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωνε τη σύλληψη στη Βουλγαρία ηγετικών μελών συμμορίας, που εξαπατά ηλικιωμένους   με τα δήθεν τροχαία η παριστάνοντας τους γιατρούς όταν, μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης με τον ίδιο τρόπο, ήρθε στο φως.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηλικιωμένος στον Βόλο, «πλήρωσε» την ευπιστία

και τον πανικό του-εκεί ποντάρουν οι δράστες τέτοιου είδους απατών – μία ολόκληρη περιουσία «για να χειρουργήσει ο γιατρός» την, τάχα, «βαριά τραυματισμένη» σε τροχαίο, κόρη του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, παρέδωσε σε άγνωστο «για την αμοιβή του χειρουργού» και την αγορά «αναλώσιμων υλικών» για την επέμβαση, 30.000 ευρώ, σε  χρυσές λίρες και κοσμήματα, αλλά και 8.000 ευρώ σε μετρητά! Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο άγνωστος άντρας του τηλεφώνησε και του είπε ότι η κόρη του είχε σοβαρό  ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Ο 89χρονος πανικοβλήθηκε και έδωσε στον άγνωστο άντρα, που έφθασε στο σπίτι του,  κοσμήματα και λίρες αξίας 30.000 ευρώ, καθώς και 8.000 ευρώ σε μετρητά, που είχε στο σπίτι του.

Αφού παρέδωσε χρήματα και τα υπόλοιπα, ο 89χρονος, επικοινώνησε με την κόρη του,  αφού παρέδωσε τα χρήματα, γιατί τότε μόνο… ξεμπλόκαρε το τηλέφωνό του, που το κρατούσαν «απασχολημένο» οι απατεώνες, ακριβώς για να μην επικοινωνήσει και αποκαλυφθεί η αλήθεια πριν πάρουν τα χρήματα. Υπέστη δεύτερο σοκ όταν του είπε η κόρη του ότι τίποτε δεν είχε συμβεί και όλα ήταν καλά.

Ήταν αργά…

Ηταν όμως αργά, καθώς, ο ο άγνωστος άνδρας, που πέρασε από το σπίτι και του έδωσε τα κοσμήματα και τα χρήματα, είχε εξαφανιστεί. Ο ηλικιωμένος κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων για απάτη και η Εισαγγελία, που παρέλαβε τη δικογραφία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, για να εντοπιστούν οι δράστες. Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, αφορά σε εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια δράσης των συμμοριών, που κινούν τα νήματα, μέσα  από τη Βουλγαρία. Συνελήφθη και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα, ο 41χρονος αρχηγός συμμορίας, ο οποίος προέκυψε ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτός που σήκωνε το τηλέφωνο και καλούσε ανυποψίαστους πολίτες στην Ελλάδα για να τους πει το «ίδιο παραμύθι».

Στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί ήδη από το καλοκαίρι, 67χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία είχε την ευθύνη της είσπραξης χρημάτων και κοσμημάτων, έναντι μικρής αμοιβής. Τη γυναίκα αυτή, συνέλαβε η Αστυνομία λίγο αφότου είχε παραλάβει από ηλικιωμένη 30.000  ευρώ,  σε σταθμό του ΚΤΕΛ, καθώς είχε εντολή από τον εγκέφαλο να μεταφέρει τα χρήματα στη Βουλγαρία. Ο 41χρονος, που πρόκειται να εκδοθεί στη χώρα μας για να δικαστεί, ήταν αυτός που, παριστάνοντας τον… γιατρό, της είχε τηλεφωνήσει από πόλη της Βουλγαρίας να της πει, ότι χρειαζόταν «επείγουσα επέμβαση» η κόρη της…

Keywords
Τυχαία Θέματα