Έδωσαν τα χέρια ΔΕΗ και Όμιλος Μυτιληναίου για 7 χρόνια!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μυτιληναίος και ΔΕΗ υπέγραψαν σύμβαση 7ετούς διάρκειας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ (2014-2020).

Ο Όμιλος Μυτιληναίου τονίζει ότι «οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα, με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον των δύο εταιρειών, τη συναινετική

διευθέτηση προβλημάτων της ενεργειακής αγοράς και, βεβαίως, την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας. Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συμφωνία η οποία αναγνωρίζει τα ειδικά καταναλωτικά χαρακτηριστικά της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύει τη ρευστότητα της ΔΕΗ σε μία δύσκολη συγκυρία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, «πάγια θέση του Ομίλου είναι η στήριξη της ΔΕΗ, διότι χωρίς τη ΔΕΗ δεν υπάρχει αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, ούτε ενεργοβόρος βιομηχανία στην Ελλάδα. Την επανειλημμένη τοποθέτηση αυτή του Προέδρου του Ομίλου σε Γενικές Συνελεύσεις, δημόσιες τοποθετήσεις κτλ., έρχεται να επιβεβαιώσει το σκέλος της συμφωνίας που προβλέπει άμεση προκαταβολή εκ μέρους του Ομίλου, ατόκως, του ποσού των €100εκ.».

Η συμφωνία επίσης προβλέπει ότι στην αρχή κάθε συμβατικού έτους, η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα προκαταβάλλει, επίσης ατόκως, στη ΔΕΗ το 30% της ετήσιας αξίας του ρεύματος.

Το άρθρο Έδωσαν τα χέρια ΔΕΗ και Όμιλος Μυτιληναίου για 7 χρόνια! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έδωσαν, ΔΕΗ, Όμιλος Μυτιληναίου,edosan, dei, omilos mytilinaiou