ΕΔΕ για τη συμμετοχή αστυνομικού σε δολοφονία αλλοδαπού

Την εμπλοκή αστυνομικού εξετάζει η ΕΛΑΣ μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 31χρονου αλλοδαπού στις 24 Σεπτεμβρίου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 30χρονος δράστης, που ομολόγησε την πράξη του, είχε ενημερώσει γι' αυτή του την πράξη τον 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος φαίνεται να υπέθαλπε τον δολοφόνο.

Για το λόγο αυτό το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Σημειώνεται, πως η δολοφονία σημειώθηκε στο σπίτι

του δράστη, ο οποίος είχε δώσει ραντεβού με το θύμα προκειμένου να του παραδώσει χρηματικό ποσό, που του όφειλε από πώληση αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο 30χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31χρονο αλλοδαπό στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Μετά την ομολογία του ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς και τους υπέδειξε το σημείο της ταφής. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο και είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο πίσω και αριστερό μέρος του κεφαλιού του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τον μεν 30χρονο να κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων και για τον δε 35χρονο αστυνομικό να κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα