Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για το μέρισμα, λέει ο Τσακαλώτος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ θα είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί από την κυβέρνηση σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, λόγω της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για το μέρισμα και την κατανομή του, τονίζοντας ότι «το ποσό που είναι διαθέσιμο για δαπάνες θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο από πέρυσι.

Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ, αυτό θα

είναι το κατώτατο, όχι το »ταβάνι». Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το ποσό θα πάει για κοινωνικούς σκοπούς, όχι μόνο στους φτωχότερους των φτωχών, αλλά και σε ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης. Θα έχουμε κριτήρια που θα πιάσουν όλες τις κατηγορίες. Μπορεί να δώσουμε κάποια χρήματα σε οργανισμούς που χρωστάμε για να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση το 2018».

Όσον αφορά στην γ’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τώρα υπάρχει κλίμα επίλυσης προβλημάτων απ’ όλες τις πλευρές» και δήλωσε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως, ενώ σχετικά με ανοιχτά ζητήματα, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα θέμα για την ενέργεια, για τη δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ, κάποιες ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά και κάποια κοινωνικά ζητήματα».

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι δεν επιβεβαιώνονται διάφορες πληροφορίες περί ανάγκης πρόσθετων μέτρων, ενώ όσον αφορά στα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές -αφού σημείωσε ότι το μεγάλο ύψος τους δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης- παραδέχθηκε ότι είναι «δύσκολα αλλά εφικτά» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλους τους δείκτες θα επιτευχθεί ανάπτυξη το 2017 και το 2018.

Το άρθρο Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για το μέρισμα, λέει ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα