Ε. Τσακαλώτος για Σόιμπλε: «Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστική» την εναντίωση της Γερμανίας στην ελάφρυνση χρέους. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με την απαίτησή της Γερμανίας για συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ) στο πρόγραμμα διάσωσης.

Ο Ε. Τσακαλώτος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμφωνήσει και δεν θα υπάρχει μεγάλη ελάφρυνση χρέους. Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση και πιστεύω ότι βαθιά μέσα του το καταλαβαίνει αυτό».

Όπως αποκάλυψε, αυτό ακριβώς το μήνυμα μετέφερε στον Γερμανό ομόλογό κατά τη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Είναι ένας έξυπνος πολιτικός. Βρίσκεται στα πράγματα για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα έχει και τα τρία», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ε. Τσακαλώτος θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ο Έλληνας υπουργός παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να μην ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες οι οποίοι μαλώνουν, στην προκειμένη περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

Το άρθρο Ε. Τσακαλώτος για Σόιμπλε: «Πρέπει να κάνει μία παραχώρηση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα