Δύο στους τρεις έχουν αρνητική γνώμη για την ΕΕ

Αυξάνεται θεαματικά η δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ενιαίο νόμισμα (ευρώ), την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, καθώς και για τους ηγέτες της Γερμανίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το «Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue», αρνητική γνώμη για την ΕΕ έχει το 66% των πολιτών, για το ευρώ

το 42%, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 75% και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 81%. Μάλιστα εάν γινόταν δημοψήφισμα για το ευρώ, το 39% θα ήταν κατά (πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων μηνών), ενώ το 61% των πολιτών θεωρεί πως η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον και προοπτική.

Ακόμα χειρότερα είναι τα αποτελέσματα για το ρόλο της Γερμανίας και τους ηγέτες της: το 87% έχει αρνητική γνώμη για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι λίγο χαμηλότερο και αγγίζει το 82%. Τέλος, το 92% των Ελλήνων πολιτών είναι «καθόλου ικανοποιημένοι» (78%) ή «όχι και τόσο ικανοποιημένοι» (15%) από τον τρόπο που η Γερμανία αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ευρωζώνης και την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα