Δύο Πακιστανοί αναζητούνται ως δολοφόνοι του αρχιμανδρίτρη στον Γέρακα: Γνωρίστηκαν μέσω Facebook

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο Πακιστανοί καταζητούνται από την Ασφάλεια Αττικής, ως οι δράστες της άγριας δολοφονίας με θύμα τον Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα, δολοφονία που διαπράχθηκε στις 13 Μαρτίου και συγκλόνισε την Κοινή Γνώμη.

Οι δύο δράστες, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία του ιερωμένου και όπως προέκυψε τον είχαν βασανίσει και εν τέλει στραγγαλίσει, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ασφάλειας, διέφυγαν, την ίδια ημέρα για τη χώρα τους.

Tα εντάλματα σύλληψης διεθνοποιήθηκαν για να συλληφθούν στην πατρίδα τους

Για το λόγο αυτό εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία διεθνοποιήθηκαν ώστε οι δολοφόνοι του ιερωμένου με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή του να συλληφθούν έστω στην πατρίδα τους.

Η Αστυνομία σε σχετική της ανακοίνωση για τους δράστες, ηλικίας 28 και 33 χρόνων, αναφέρει ότι οι χώροι του διαμερίσματος του Αρχιμανδρίτη είχαν ερευνηθεί από τους δράστες, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ κρίσιμο στοιχείο για τις έρευνες, ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Οι δράστες είχαν έρθει από τα Χανιά στην Αθήνα την ημέρα της άγριας δολοφονίας

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Πακιστανοί, την ίδια ημέρα της δολοφονίας είχαν έρθει στην Αθήνα από το Καστέλι Χανίων, όπου διέμεναν και ήρθαν σε επαφή με τον Αρχιμανδρίτη μέσω ενός τρίτου Πακιστανού που αναζητείται και ο οποίος γνωρίζονταν με το θύμα μέσω Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης τους είχε υποσχεθεί ότι θα τακτοποιήσει την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ένας τέταρτος Πακιστανός βοήθησε στις έρευνες της ΕΛΑΣ, καθώς γνώριζε τους δράστες και έστειλε από την Κρήτη αντικείμενα και ρούχα τους για να γίνει η ταυτοποίηση του DNA.

Γενετικό υλικό των καταζητούμενων βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος

To DNA των δύο υπόπτων βρέθηκε πάνω στο θύμα και σε κάποια κουτάλια, καθώς τους είχε προσφέρει γλυκό. Πέρα από το κινητό και τα χρυσά εγκόλπια φαίνεται ότι αφαίρεσαν από το σπίτι σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης. Οι αξιωματικοί είχαν εντοπίσει ίχνη δύο δολοφόνων στο μικρό διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων του 47χρονου ο οποίος έδωσε μάχη μαζί τους αντιστεκόμενος στις ληστρικές τους προθέσεις.

Το θύμα έχαιρε σεβασμού και αγάπης από τους ενορίτες λόγω του φιλανθρωπικού του έργου

Ο ιερωμένος που έχαιρε εκτίμησης, αγάπης και σεβασμού από τους ενορίτες, είχε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, από τους εράνους πιστών και πολιτών, χτίζοντάς τον από την αρχή. Μάλιστα η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

Το μικρό διαμέρισμα στον Γέρακα το είχε αγοράσει με δάνειο, ενώ τελευταία επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις του, σκεφτόταν να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη…

Είχαν ψάξει εξονυχιστικά ακόμα και τα πορτοφόλια

Χαρακτηριστικό της επιμονής των δολοφόνων ήταν το γεγονός ότι στο σπίτι του θύματος δεν βρέθηκε ούτε… ευρώ, είχαν ανοίξει και τα πιο μικρά πορτοφόλια με

Ίχνη των δολοφόνων αναζητούσαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, και στα SMS, στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, στις συνομιλίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του θύματος.

Το άρθρο Δύο Πακιστανοί αναζητούνται ως δολοφόνοι του αρχιμανδρίτρη στον Γέρακα: Γνωρίστηκαν μέσω Facebook εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα