Δύο νεκροί στις ταραχές που συνεχίζονται στο Ισραήλ

Συνεχίζονται οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει εδώ και μερικές εβδομάδες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ σιγά, σιγά εξαπλώνονται και στην Δυτική Όχθη. Από τις ταραχές έχασαν τη ζωή τους μια 26χρονηΙσραηλινή έποικος και ένας Ισραηλινός στρατιώτης που δέχθηκαν επιθέσεις Παλαιστινίων.

Ο 17χρονος Παλαιστίνιος Νουρεντίν Αμπού Χασίγια, κάτοικος προσφυγικού καταυλισμού στη Ναμπλούζ της Δυτικής Οχθης, επιτέθηκε χθες το πρωί με μαχαίρι εναντίον 20χρονου Ισραηλινού στρατιώτη έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ. Ο δράστης συνελήφθη,

ενώ το θύμα εξέπνευσε χθες βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ένας άλλος Παλαιστίνιος επιτέθηκε και πάλι με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών εποίκων έξω από τον εβραϊκό εποικισμό Αλόν Σβουτ, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας δύο άνδρες. Ο δράστης, ο οποίος καταγόταν από τη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, τραυματίστηκε θανάσιμα από φρουρό ασφαλείας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεγάλης κλίμακας ταραχές σημειώθηκαν στην πόλη Κουφρ Κάνα του Ισραήλ, κοντά στη Ναζαρέτ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Χιλιάδες Ισραηλινοί Άραβες εξεγέρθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ ύστερα από τη δολοφονία 22χρονου ομοεθνούς τους από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με καταγγελίες της οικογένειάς του, αλλά και βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου CCTV, το θύμα εκτελέσθηκε εν ψυχρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα