Δροσερές βουτιές στην… Αθήνα

Το καλοκαιράκι κοντεύει στα μισά του, ο υδράργυρος «χτύπησε κόκκινο» και ένας-ένας οι κάτοικοι της Αθήνας ετοιμάζονται για μέρη μακρινά και… εξωτικά. Η κρίση ωστόσο, και οι περικοπές ενδέχεται αυτή τη χρονιά να κρατήσουν πολλούς «εντός των τειχών».

Ρεπορτάζ: Βάσω Κίτσιου

Αυτό βέβαια δεν είναι σοβαρός λόγος για να τα «βάψουμε μαύρα», καθώς η Αττική προσφέρεται για πολλές μικρές εξορμήσεις. Για όσους λοιπόν, μείνουν εντός πόλης, η «Αττική freepress» προτείνει μερικούς μικρούς παραδείσους, που θα κάνουν την παραμονή

στην πρωτεύουσα πιο ευχάριστη και δροσερή.

Σχοινιάς

Η πανέμορφη, αμμουδερή παραλία του Σχοινιά βρίσκεται 3 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τον τύμβο του Μαραθώνα και 45 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου της Αθήνας. Η παραλία διαθέτει σχετικά καλή οργάνωση, έχει καθαρή θάλασσα και πολύ όμορφο περιβάλλον, σε μια θέση με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.

Λεγραινά

Η εκτεταμένη παραλία Λεγραινά βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, σε απόσταση 60 περίπου χιλιόμετρων νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια εξαιρετική αμμουδερή παραλία μεγάλου μήκους, που χωρίζεται σε περισσότερες μικρότερες από βραχάκια και τμήματα με πέτρες και βότσαλα.

Λιμανάκια

Πηγαίνοντας προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλιαγμένης θα βρει κανείς πολλές μικρές παραλίες, μεγάλα επίπεδα βράχια και αμμουδιές ελάχιστης έκτασης. Τα περίφημα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης απέχουν από το κέντρο της Αθήνας περίπου 23 με 26 χιλιόμετρα. Όλες αυτές οι παραλίες είναι τελείως ανοργάνωτες, αλλά πολύ καθαρές με βαθιά και μάλλον παγωμένα νερά. Δεν αποτελούν οικογενειακές παραλίες, αλλά απευθύνονται κυρίως σε νέους, αλλά και εκπροσώπους παλαιοτέρων γενεών, που έχουν στενούς δεσμούς με τα Λιμανάκια από τα νεανικά τους χρόνια.

Πόρτο Ράφτη, Ερωτοσπηλιά

Η μικρή αμμουδερή, με βράχια και σπηλιές, παραλία Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων ανατολικά από το Μαρκόπουλο, στο οποίο και ανήκει διοικητικά και 36 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Η Κακιά Θάλασσα απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια παραλία που χωρίζεται από μια μικρή βραχώδη χερσόνησο με ένα εκκλησάκι στην κορυφή του βράχου, τον Άγιο Παντελεήμονα, σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Το νότιο τμήμα της παραλίας είναι σχετικά καλά οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια.

Καβούρι

Έναν κοντινό προορισμό αποτελεί το Καβούρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει αρκετά κομμάτια παραλίας με ελεύθερη πρόσβαση, άλλα με άμμο και άλλα με πέτρες. Οι μικρές ελεύθερες παραλίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά τα τελευταία χρόνια μικρά τμήματα της παραλίας, μπροστά από κάποια κέντρα διαθέτουν κάποια οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες διευκολύνσεις για το μπάνιο και την ηλιοθεραπ

Keywords
Τυχαία Θέματα