Δραματικές ώρες στη Λέσβο με τραυματίες και μια εγκλωβισμένη γυναίκα (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δραματικές στιγμές ζουν εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού που καταγράφηκε στις 3 και 29 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Λέσβου και ιδιαίτερα δύο περιοχών της Βρύσας και του Πλωμαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ιδιαίτερα στη Βρύσα, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 6,1 ρίχτερ, έχουν καταρρεύσει πολλά κτίσματα, ενώ έως στιγμής δύο κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν τραυματίες και μεταφέρθηκε σε κέντρο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κάνουν έρευνες για

τον εντοπισμό και τη διάσωση γυναίκας που φέρεται να έχει εγκλωβιστεί.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς τη Μελίντα.

Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρχε έντονη σεισμική δραστηριότητα στα τουρκικά παράλια καθώς σημειώθηκαν πάνω από 300 δονήσεις.

Σκηνές πανικού καταγράφηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και άλλες πόλεις στα τουρκικά παράλια καθώς ο σεισμός ο οποίος και εκεί έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Η σοβαρότητα της κατάστασης που έχει προκληθεί στη Λέσβο φαίνεται και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως πληροφόρησαν αναχωρούν για τη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γ.Καπάκης, ομάδα της ΕΜΑΚ, κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορώ, Υποδομών και Δικτύων και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Το άρθρο Δραματικές ώρες στη Λέσβο με τραυματίες και μια εγκλωβισμένη γυναίκα (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα