“Δουλειές” με… μαγνήτες

Με βασικό «όπλο» τους, έναν μαγνήτη ανίχνευσης μετάλλων, για να σαρώνουν τους χώρους και να εντοπίζουν, σχετικά εύκολα, κοσμήματα και πλήθος άλλων χρυσών αντικειμένων, συμμορία εισβολέων, στοχοποιούσε οικίες σε Κυψέλη και Εξάρχεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, έναν Ιρανό, έναν επίσης Ιρανό η…Αφγανό-εμφανιζόταν μες διαφορετικά στοιχεία σε διάφορες Υπηρεσίες- κι έναν Γεωργιανό, οι οποίοι συνελήφθησαν με τρόπο κινηματογραφικό κοντά σε οικία, που μόλις είχαν διαρρήξει στην Κυψέλη. Αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, στο πλαίσιο της περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή

της Κυψέλης, αντελήφθησαν τους τρεις και από τις κινήσεις τους υποψιάστηκαν ότι «κάτι» ήθελαν να κρύψουν. Πλησίασαν και τους κάλεσαν για έλεγχο. Στην πρώτη έρευνα βρήκαν στην κατοχή των τριών πλήθος από κοσμήματα, ρολόγια, σκουλαρίκια, έναν φορητό υπολογιστή, δύο μεταφερόμενα…ηχεία κι έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή, και μία χρεωστική κάρτα. Όπως προέκυψε τα περισσότερα τα είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από ημιυπόγειο διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές

Στις έρευνες, που ακολούθησαν σε δύο κρησφύγετα στην ίδια περιοχή από όπου και εξορμούσαν για τις διαρρήξεις, βρέθηκαν 15 ρολόγια, , ένα μαχαίρι, τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καρφίτσες, βραχιόλια, , συλλογή παλαιών νομισμάτων, ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, ένας μαγνήτης ανίχνευσης μετάλλων, ένα τάμπλετ και ηχεία. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν ταυτοποιηθεί σε τρεις διαρρήξεις οικιών, αλλά η έρευνα συνεχίζεται καθώς πιστεύεται και από το πλήθος των κλοπιμαίων ότι εμπλέκονται σε πολύ περισσότερες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ιδού πως περιγράφει η ίδια η Αστυνομία τον τρόπο σύλληψης των τριών αλλοδαπών: «Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου πρωινές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους αντικείμενα, που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από την περαιτέρω, προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν, τουλάχιστον τρείς κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται».

Στη Ρόδο, ένας 32χρονος ημεδαπός, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ως το άτομο, το οποίο σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, μπήκε σε τρεις κατοικίες, παραβιάζοντας πάντα τα παράθυρα. «Οπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας», αναφέρεται «το χρονικό διάστημα από την 2 έως την 7 του τρέχοντος μήνα ο δράστης εισήλθε από παράθυρα σε τρεις κατοικίες και προέβη στην αφαίρεση αντικειμένων σε δύο περιπτώσεις από αυτές. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Δουλειές” …,“douleies” …