Δώρο ένα …σωσίβιο από τον Τσίπρα στον ΓΓ του ΟΗΕ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα συμβολικό δώρο, ένα σωσίβιο έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το χρειάζομαι

αυτό το σημαντικό δώρο», απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν ξέρει κολύμπι.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις των δύο ανδρών.

Ο Μπαν Κι Μουν ευχαρίστησε, επίσης, τους δημάρχους, το Λιμενικό, τις ΜΚΟ και τους εθελοντές για την βοήθεια και την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και υπογράμμισε: «Προτεραιότητα ο μικρός δρόμος που έχει ανοίξει, για τους πρόσφυγες με τις χώρες Σένγκεν να γίνει το επόμενο διάστημα λεωφόρος».

Όπως είπε, συμφώνησε με το ΓΓ του ΟΗΕ στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη με επιτάχυνση των διαδικασιών και με αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Στη Λέσβο ο ΓΓ του ΟΗΕ

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Μπαν Κι Μουν μεταβαίνει στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν. «Πηγαίνω στο νησί για να δω από κοντά την κατάσταση» δήλωσε.

Ας σημειωθεί πως χθες το βράδυ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, Αλγερινοί μετανάστες έκαψαν λυόμενο στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ασύλου που έχουν αιτηθεί.

Το άρθρο Δώρο ένα …σωσίβιο από τον Τσίπρα στον ΓΓ του ΟΗΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα