Δωρεάν διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης στην Ελευσίνα

Άλλους 100 κάδους κήπου οικιακής κομποστοποίησης θα διανείμει δωρεάν ο δήμος Ελευσίνας σε κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας, μετά τους 600 κάδους που είχε μοιράσει αρχικά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του δήμου Ελευσίνα, προκύπτει ότι οδηγούνται προς οικιακή κομποστοποίηση περίπου 150 τόνοι βιοαποβλήτων ετησίως.

Προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες των οικιακών απορριμμάτων που κομποστοποιούνται, ο δήμος έχει προμηθευτεί και θα διανείμει δωρεάν άλλους 100 κάδους κήπου χωρητικότητας 330Lt. Ο κάθε κάδος συνοδεύεται

από μικρό κάδο 5Lt (για μεταφορά των υλικών στον μεγάλο κάδο), φιάλη 1Lt με μικροοργανισμούς και ένζυμα για επιτάχυνση της κομποστοποίησης καθώς και 16σέλιδο φυλλάδιο οδηγιών χρήσης.

Μετά τη διανομή των κάδων, οι νέοι και παλιοί κάτοχοι κάδων θα παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση, που θα διοργανωθεί στην Ελευσίνα.

Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάδο κομποστοποίησης μπορεί να επικοινωνεί με το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα 2105537248 ή 2105537223 για να εγγραφεί στη σχετική λίστα. Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι να εξαντληθούν οι προς διάθεση κάδοι. Για τη διανομή των κάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα