Δολοφονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

Χάος επικράτησε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες(LAX) μετά τη δολοφονική επίθεση ενόπλου, κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη επτά τραυματίστηκαν.

Σχεδόν 750 πτήσεις αναβλήθηκαν, ακυρώθηκαν ή κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, ενώ οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο παρέμειναν κλειστοί για ώρες προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα.

Ο δράστης, ο 23χρονος Πολ Άντονι Σιάνσια, κάτοικος Λος Άντζελες με καταγωγή από το Νιου Τζέρσι, εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 του LAX στις 09:20 τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας) κρατώντας ένα

επιθετικό τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ταξιδιωτών.

Ο Σιάνσια κατάφερε να περάσει στον χώρο ελέγχου των επιβατών πριν τον εντοπίσει η αστυνομία. Τραυματίστηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πολλοί πράκτορες της TSA τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων θανάσιμα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών.

«Είχε στην κατοχή του περισσότερες από 100 σφαίρες που θα μπορούσαν στην κυριολεξία να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν στον τερματικό σταθμό», δήλωσε ο Έρικ Γκαρσέτι, δήμαρχος του Λ. Άντζελες.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη. Σε ανακοίνωσή του το FBI αναφέρει ότι είναι «πρώιμο προς το παρόν να σχολιάσουμε τα κίνητρα» του δράστη και ότι οι ερευνητές «δεν αποκλείουν ούτε υποστηρίζουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του νεαρού δράστη ήταν αποκλειστικά η TSA. Χαρακτηρστικά η εφημερίδα Los Angeles Times αναφέρει πως, ο Σιάνσια έτεινε το όπλο του στους ταξιδιώτες και τους ρωτούσε «αν είναι πράκτορες της TSA». Αν η απάντηση ήταν «όχι», συνέχιζε το δρόμο του.

Η αστυνομία βρήκε πάνω στον δράστη ένα σημείωμα που έκανε λόγο για την «απογοήτευσή του από την κυβέρνηση», προσθέτει η εφημερίδα.


Keywords
Τυχαία Θέματα