Δολοφονία με πολιτικά κίνητρα στην Αμφιάλη

Τα πνεύματα στην πολιτική ζωή και την κοινωνία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σήμερα τα ξημερώματα δολοφονία στην Αμφιάλη με πολιτικά κίνητρα.

Θύμα είναι ένας 34χρονος, ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών, και πιο συγκεκριμένα της Χρυσής Αυγής,

όπως καταγγέλεται.

Η Αστυνομία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε ως ύποπτο ένα άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Ειδικότερα, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, κυνηγήθηκαν από άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα με τη παρέα του βρισκόταν στην καφετέρια, παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα και λίγο πριν τη συμπλοκή είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από 10 άτομα έξω από την καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Για το αιματηρό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, η κατάσταση στην περιοχή και όχι μόνο είναι τεταμένη, με πολλούς να λένε πως ο δολοφόνος του ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα