Διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας-Ρωσίας – Δεν πάει στο Παρίσι ο Πούτιν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα δεν θα μεταβεί τελικά στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο επειδή αρνείται να συζητήσει με τον πρόεδρο της γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αποκλειστικά για την κρίση στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το πρωί έγιναν επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και το Ελιζέ, έτσι ώστε να προταθεί στον Πούτιν μία επίσκεψη

για τη Συρία, εξαιρουμένων των λοιπών στα οποία ο πρόεδρος Ολάντ θα μπορούσε να λάβει μέρος. Σε απάντηση αυτής της πρότασης, η Ρωσία δήλωσε ότι επιθυμεί να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου επίσκεψη.

Την ακύρωση της επίσκεψης Πούτιν στο Παρίσι επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος αποφάσισε να ακυρώσει την επίσκεψή του», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί το Παρίσι σε μία περίοδο «κατάλληλη» και για τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του απάντησε άμεσα ότι είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα να συναντηθεί με τον Πούτιν, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαδικασίες ειρήνευσης στη Συρία.

Το άρθρο Διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας-Ρωσίας – Δεν πάει στο Παρίσι ο Πούτιν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα