Διόρισαν επίτροπο στην Pro Bank για την αύξηση κεφαλαίου της

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να διορίσει επίτροπο στην Τράπεζα Pro Bank προκειμένου να ολοκληρώσει την από πολύ καιρό εκκρεμούσα αύξηση κεφαλαίου.

Πρόκειται για τον Π. Φρονίστα ο οποίος είχε οριστεί ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕΒabank. Υπήρξε και για πέντε χρόνια Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

της Ελλάδος (Κύπρου) και αποχώρησε στις 22 Φεβρουαρίου, 2010, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, Εθνική Leasing.

Η ΤτΕ για μία ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της παραπάνω τράπεζας είναι διασφαλισμένες και πως οι εργασίες της Τράπεζας συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Απριλίου οι μέτοχοι της Τράπεζας είχαν εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Pro Bank κατά 90 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, η Τράπεζα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής της θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 282 εκατ. ευρώ, ώστε να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της Probank

«H Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμώντας θετικά την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Probank με κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, όρισε Επίτροπο για την ολοκλήρωση της.

Μετά τη θετική εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την προσπάθεια της Τράπεζας Probank και του προσωπικού της για την ανακεφαλαιοποίησή της όπως και την εξέλιξη της προσπάθειας αυτής, καθώς και την ικανοποιητική ρευστότητα όπως προκύπτει και από την πολύ καλή σχέση Δανείων προς Καταθέσεις, αποφάσισε την παροχή συμπληρωματικού χρόνου ενός μηνός για την ολοκλήρωσή της.

Ταυτόχρονα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, προχώρησε στο διορισμό Επιτρόπου με σκοπό την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης των υπολειπόμενων κεφαλαίων.

Επίτροπος ορίστηκε ο κ. Πέτρος Φρονίστας, έμπειρο τραπεζικό στέλεχος.

Όπως προκύπτει και από τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Τράπεζας και φυσικά για την ασφάλεια των καταθέσεων του συνόλου των πελατών της που είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο.

Η Τράπεζα συνεχίζει απρόσκοπτα την ομαλή λειτουργία της και παράλληλα την προσπάθεια συγκεντρώσεως των απαιτούμενων κεφαλαίων, πιστεύοντας ότι στο χρονικό διάστημα που της παρασχέθηκε θα επιτύχει το σκοπό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα